Logo Tasarım Nasıl Olmalıdır?

2019-02-26

Bir önceki yazımızda logo tasarımı hakkında markaların nasıl ilerlemesi gerektiği, marka vizyonunda logonun yeri, logo tasarım çeşitleri gibi konuları detaylı olarak ele aldıktan sonra bu yazımızda da logo tasarımı nasıl olmalıdır, logo tasarımı yaptırmak, logo tasarımı yaptırılabilecek yerler gibi sorulara değineceğiz.

Paylaşın
Logo Tasarım Nasıl Olmalıdır?

Markanıza ait logo, vizyonunuzu anlatmalı, yaptığınız işi yansıtmalı ve hedef kitlenizle konuşabilmeli. Tüm bunların yanı sıra kurumsal kimliğinizin de temelini oluşturmalı. Peki, tüm bu detayları düşünerek çalışılacak logo tasarımı nasıl olmalıdır?

 

Sade ve etkili bir tasarıma sahip olmalısınız. Algısal olarak kafa karıştırmamalı ve görsel hafızaya doğru noktadan dokunmalısınız. Logo oluşturma aşamasında orijinal olmaya dikkat etmelisiniz. Farklı bir markaya benzer bir tasarım yapmanız, markanızın akılda kalıcı olması konusunda zorluk yaşatabileceği gibi güvenilirliğinizin de sorgulanmasına sebep olabilir.

 

Logo tasarımı üzerinde çalışırken vizyonunuz ve yaptığınız işle birlikte mutlaka hedef kitle analizini de yapmış olmanız gerekmektedir. Hedef kitleniz kim? Demografik olarak kırılımları nedir? Online ve offline mecralarda yürüttükleri davranış biçimleri nedir? Tüm bu sorular üzerinde detaylı olarak çalıştıktan sonra logo tasarımı üzerine eğilmeniz daha doğru olacaktır.

 

Unutmamanız gereken bir diğer nokta ise; hedef kitle olarak tanımladığınız topluluğun büyümeye açık olduğudur. Doğru bir şekilde segmente ettiğiniz kitleniz genişleyebilir ve buraya ikinci, üçüncü segmentler de gelebilir. İşte bu olasılığı düşünerek logonuzu tasarlarken aynı zamanda bütünleştirici çizgilere de sahip olmalısınız.

 

Logo Tasarımı Kimlere Yaptırılabilir?

 

1- Siz!? : Teorik olarak mümkün olsa da pratikteki sonuçlar düşündürücü olabilir. Logo tasarımı için araştırma yaptığınızda belirli programlara ve bu programların ücretsiz demo sürümlerine ulaşabilirsiniz.

 

2- Serbest (Freelance) Çalışanlar: Daha çok “home office” mantığı güden birçok tasarımcıya yine internet üzerinden ulaşabilir ve logo tasarım sürecine başlayabilirsiniz. Serbest çalışanlar şirketlere nazaran daha uygun olabildiği için düşük bütçeye sahip kişiler tarafından tercih edilebiliyor.

 

3- Ajanslar: Logo tasarım sürecinizi yürütebileceğiniz bir diğer seçenek ise ajanslar olacak. İhtiyaçlarınıza doğru cevap verebilen ajansı bulduktan sonra sürece başlayabilir ve sizin için en doğru logoyu oluşturabilirsiniz.


Peki Nasıl Seçmeli?

 

Logo tasarımı için belirleyeceğiniz yolun, beklentilerinizin ne olduğunu ve tam olarak karşılanıp karşılanmadığını bilmesi gerekiyor.

Siz, serbest çalışan ya da ajansın; markanızın ya da şirketinizin yapısını bütünüyle analiz etmesi, ihtiyaçlar ve beklentilerin belirlenmesi, hedef kitlenin tanınması, markanın bulunduğu yer, gelecekte gelmek istediği yer, olası hedef kitlelerin de plana katılması, kurumsal kimlik ile olan uyumu, şirketin vizyonunu üzerinde taşıması gibi konuların üzerinde detaylı olarak çalışması gerekiyor. Bunun yanı sıra, logo tasarımı esnasında uyulması gereken kuralların unutulmaması ve özgünlükten uzaklaşılmaması gerekiyor.

 

Kurumsal kimliğinizin ve markanızın kalbi olan logonuz için işinizi şansa bırakmamalı ve işinde uzman profesyonellerle çalışmalısınız. Araştırmanızı yaparken mutlaka daha önce yapılan işlere, bu işlere ait geri bildirimlere, çalışma için ön görülen sürece, proje detaylarına, çalışacağınız ajans ile oluşturduğunuz iletişime, tecrübelerine dikkat etmelisiniz. Logo tasarımı fiyatları da elbette bu süreçte bir önem teşkil etmektedir.

 

Markanızın logo tasarımı için destek almak istiyorsanız buradan iletişime geçebilir veya yaptığımız çalışmaları inceleyebilirsiniz.

Paylaşın

İlginizi Çekebilir

Responsive Web Tasarım
Responsive Web Tasarım

2019-02-25 01:40:19

Ambalaj Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Ambalaj Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

2019-02-26 00:45:35

Başarılı Bir Sosyal Medya Yönetimi İçin 9 İpucu
Başarılı Bir Sosyal Medya Yönetimi İçin 9 İpucu

2019-02-26 00:46:00