Responsive Web Tasarım

2019-02-25

Son birkaç yılda, internet kullanımı, kimsenin tahmin edemeyeceği kadar büyüdü. Tabi ki bu büyümede en çok etki mobil internet kullanımının, genel internet kullanımına oranla daha fazla artması oldu. Responsive (Duyarlı) Web Tasarım bu mobil artış sonucu çıkan probleme çözüm oluyor.

Paylaşın
Responsive Web Tasarım

Günümüzde tablet veya akıllı telefonu olmayan birini bulmak çok zorlaştı. Yapılan bir araştırmaya göre dünyada 5 milyar insan akıllı telefon kullanıyor. Türkiye’de akıllı telefon kullanımı ise yüzde 84’e ulaşmış durumda. Kullanıcıların hızlı bir şekilde mobil kullanıma geçmeleri web sitelerini ortaya çıkan yeni durum için çözüm aramaya itiyor. Böylece farklı boyutlarda kullanımlara kaliteli hizmet verebilmek için Responsive Web Tasarım geliştirildi.

 

Responsive (Duyarlı) Web Tasarım Nedir?

 

Responsive Web Tasarım, ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, mobil veya masaüstü bilgisayarlarda, her cihazda ve her ekran boyutunda çalışmaya uygun bir web sitesi oluşturma pratiğidir. Örnek verecek olursak, masaüstü bir sitenin mobil sürümünü telefonunuzda büyütmek için uğraştığınız zamanlar artık Responsive Web Tasarım sayesinde ortadan kalkıyor. Geçmişte, geliştiriciler farklı ekran boyutlarına uyum sağlamak için birden fazla site oluştururdu. Bugün piyasada bulunan cihaz tipi sayısı ile bu neredeyse imkânsız. Web sitenizin mobil cihazlara ayrı bir uygulama oluşturmadan, sıvı hale getirip bulunduğu ortamın şeklini almasının Responsive Web Tasarım sayesinde artık mümkün olduğunu düşünürsek, önemi daha net ortaya çıkıyor. Responsive Web Tasarım, herkes için sezgisel ve tatmin edici bir deneyim sunmaya odaklanıyor. Responsive Web Tasarım, web sitesi görüntüleyicinin gördüğü cihaza göre otomatik olarak ayarlar. Masaüstü bilgisayar ve cep telefonu kullanıcıları Responsive Web Tasarım sayesinde sitelerinden yararlanırlar.

 

Şirketiniz için mobil uyumlu bir web sitesine ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilir. ya da yaptığımız işleri inceleyebilirsiniz.

 

Responsive Web Tasarım İş İçin Neden Önemli?

 

İnternet'teki aramaların %70'inden fazlası artık mobil cihazlardan geliyor. Eğer bir web sitesi hizmetiniz varsa kullanıcılarınıza, mobil uyumlu bir tasarım sunmak zorundasınız. Bunun için iki yönteminiz vardır. Birincisi, URL'niz aynı kalacak, sadece farklı HTML ve CSS kodu ile Responsive Web Tasarım kullanacaksınız. İkincisi ise, farklı bir URL'le ile Responsive Web Tasarım kullanmadan tamamen ayrı bir mobil site kuracaksınız. Google Analytics’e baktığınızda sitenizi ziyaret edenlerin çoğunun mobilden ulaşmış olduğunu göreceksiniz. Bu sebeple web varlığınızı arttırdıkça, herkes için kolayca erişilebilir olmalısınız. Her web sitesi, söz konusu sitenin amaçlarına veya hizmet verdiği kitleye bakılmaksızın, farklı ekran boyutlarında ve çeşitli cihazlarda Responsive Tasarım ile harika bir görüntüden yararlanmalıdır. Responsive Tasarım tüm bu uygulamaları kolayca yaparak, web siteleri arasında öncelikli olmanızı sağlar. SEO açısından da son derece önemli olan Responsive Tasarım web sitenizi Google aramalarında ön sıralara taşır.

Paylaşın

İlginizi Çekebilir

Logo Tasarım Nedir?
Logo Tasarım Nedir?

2019-02-26 00:46:34

Başarılı Bir Sosyal Medya Yönetimi İçin 9 İpucu
Başarılı Bir Sosyal Medya Yönetimi İçin 9 İpucu

2019-02-26 00:46:00

Logo Tasarım Nasıl Olmalıdır?
Logo Tasarım Nasıl Olmalıdır?

2019-02-26 00:44:59